Dolgoletna tradicija in izkušnje

 

 

 

 

alojz-podobnikar

Drevesnico je leta 1913 ustanovil Alojzij Podobnikar, vendar jo je že leta 1914 bil prisiljen zapreti, saj se je začela prva svetovna vojna, z delom pa je nadaljeval leta 1917. Začetki so bili skromni, saj je letno pridelal približno 2000 sadik jablan, hrušk, češenj, breskev in marelic, z leti pa je število sadik naraslo kar na 10.000. Prevladovale so sadike cepljene na podlago sejanec, ki so bile najbolj primerne za kmečke nasade. Prodajal je v glavnem doma, v želji da pa bi svojo dejavnost še razširil, pa se je udeleževal tudi različnih živinskih sejmov in sejmov suhe robe ter rastlin. Leta 1940 je drevesnico prepustil svojemu sinu, saj kot vojni invalid ni več zmogel težkega dela.

 

 

franci-podobnikar

Franci Podobnikar je drevesnico prevzel z 18. leti. V dveh letih mu je uspelo precej razširiti proizvodnjo, vendar je ta leta 1942 znova zastala, saj so Francija odpeljali v taborišče, kjer je ostal do leta 1945. Po koncu vojne je z delom nadaljeval. Vzgajal je kakih 20 sort jablan, 10 sort hrušk, 5 sort sliv itd. V sodelovanju s Kmetijskim zavodom je pričel z vzgajanjem selekcijskih sadik, uporabljati pa je začel tudi vegetativne podlage, ki so namenjene vzgoji manjših dreves za vrtičkarje.

 

bernard-podobnikar

Leta 2000 je vodenje drevesnice prevzel Francijev najmlajši sin Bernard. Na izbiro ima že mnogo več podlag, novih sort, vzgojnih oblik,... to seveda delo še dodatno otežuje, ker če hoče biti današnji drevesničar uspešen, mora slediti novostim, ki so na trgu, jih sprejemati, prizkušati in kasneje ponuditi svojim strankam tudi sam.

 

igor-podobnikar Pri delu mu pomaga sezonska delovna sila, žena in sin Igor (dipl. ing. agr. in hort.). Slednji je proizvodnjo sadnih sadik še razširil in vrši veleprodajo sadik preko svojega podjetja - OKAN Igor Podobnikar s.p.

Priljubljenost

 300 x 250 web Priljubljeni

AKUMULATORSKE ŠKARJE

Slika1

VELEPRODAJA SADNIH SADIK

VEČLETNE SADIKE STARIH SORT

Naročila že sprejemamo!

Več....

CIPRESE THUYA SMARAGD

Lastna proizvodnja sadik

(Velikosti do 200 cm)

ciprese_p_web

več...

 

vse_za_okrasne_trate

PROFESIONALNO SEME

OKRASNIH TRAT

IN GNOJIL


 

Članov : 3
Vsebina : 48
Števec pogledov vsebine : 184167

Anketa

Ali ste zainteresiran kupec večjih (že vzgojenih) dreves in grmov v loncih


Rezultati
agivu.SHOP